Overfør til skoleår

Skemaet, som du har lavet under fanebladet Planlægning, er blot en skabelon for et normalt skema. Skemaet findes ikke i skoleåret (under Dagsoversigt) før at du har valgt at overføre det til skoleåret. Dette gøres med funktionen Overfør til skoleår, som du finder i værktøjslinien for Planlægning i gruppen Opdater.

Et billede, der indeholder tekst

Automatisk genereret beskrivelse

Ved klik på knappen Overfør til skoleår åbner dette vindue:

Øverst vælger du hvilke typer af enheder, der skal indsættes i skoleåret. De enheder, som er valgt, “lyser” med en orange farve. Fravælges en enhed, forsvinder den orange farve fra feltet. Det er altså kun de orange enheder, der overføres til skoleåret.

Dernæst angiver du den periode af skoleåret, som du ønsker at overføre standardskema til. Det kan gøres for hele året på én gang, men ved anvendelse af flere perioder i skoleåret vil det ofte give god mening at overføre standardskema for én periode adgangen efterhånden, som de bliver klar.

I feltet Nye enheder vælges erstatter eksisterende, således at eventuelt manuelt oprettede enheder i skoleåret vil blive slettet og erstattet af standardskemaet. Her vælger du også hvilke ugedage, der skal overføres til.

Opret enheder på basis af vælges skabeloner (Planlægning), da vi ønsker at overføre standardskemaet fra fanebladet Planlægning.

Afkryds feltet Opret også program for ikke-normale dage i oprettelsesperioden, dersom du i Planlægning har oprettet enheder i periode 0 (nul), som ønskes overført til skoleårets ikke-normale dage.

Vælg hvilke perioder i årsplanen, der skal overføres til.

For at udføre overførslen af standardskema til den angivne periode af skoleåret klikker du på Opret og svarer Ja til dette spørgsmål:

Nu vil lektioner og tilsyn m.m. fra Planlægning være at se på de enkelte dage i Dagsoversigt (svarende til den valgte periode), og arbejdstiden vil være ændret for alle involverede lærere.

Når du vælger at overføre standardskema fra Planlægning til skoleåret i Dagsoversigt (via funktionen Overfør skema til skoleår) sker det på baggrund af en række forudvalgte indstillinger.

Hvis en given dato under Årsplan i Årsoversigt er sat til periode 1 uge 2 dag ti, vil denne dag få overført standardprogrammet for uge 2’s tirsdag under periode 2 i Planlægning.

Er en dato tilsvarende sat til periode 2 uge 1 dag fr, hentes programmet for uge 1’s fredag i Planlægnings periode 2.

Dette gælder kun for normale dage. Dage med en årsplandagtype med intet program berøres slet ikke, medmindre der er tale om en sådan dag umiddelbart før en normal dag – i dette tilfælde indsættes det eventuelle program, som er oprettet i Planlægning for aktuelle periode og uge under “dagen” før normal.

Ikke-normale dage tildeles det skema, som måtte være oprettet i Planlægnings periode 0 (nul).