Perioder

Et billede, der indeholder bord

Automatisk genereret beskrivelse

I felterne i gruppen Periode vælger du en periode og derefter en uge. Du kan oprette flere forskellige ugeskemaer inden for samme periode.

Skoleåret kan planlægges med op til 10 perioder, og i hver periode kan der planlægges 4 forskellige uger. Det giver mulighed for at ændre skema i løbet af året eller f. eks. planlægge et skift midtvejs. Begynd altid med periode 1 og uge 1. Periode 0 er reserveret til brug for ikke-normale dage f. eks. skema for eksamensperiode ell. lign.

Skoleåret kan planlægges med op til 10 perioder, og i hver periode kan der planlægges 4 forskellige uger. For at planlægge næste periode vælger du periode 2:

Her kan du oprette et standard program på samme måde som for den første periode – bestående af op til 4 forskellige ugeskemaer.

Ofte vil der kun være tale om justeringer i forhold til den første periode, så det er en fordel at kopiere periode 1 til i periode 2 ved at klikke på Kopier periode, inden du skifter til den anden periode. SkolePlan opretter nu at oprette en næsten fuldstændig kopi af periode 1, som herefter kan rettes til. Du skal dog være opmærksom på, at hvis der i standard ugen for periode 1 er oprettet lektioner med hold, som kun er gældende i denne periode, bliver disse hold ikke kopieret med.

Følgende perioder kan på samme måde oprettes som kopi af andre perioder.

Husk at periode 0 er reserveret til brug for ikke-normale dage f. eks. skema for eksamensperiode ell. lign.

Standard uge programmet danner sammen med periodeangivelse i grundoplysninger udgangspunkt for standard oprettelse, som beskrives under Standard oprettelse m.m.