Standard ugeprogram

Når SkolePlan har oprettet standard program for en ugedag – med dagsprogram, lektioner, aktiviteter og tilsyn – kopieres standardprogrammet til ugens øvrige dage, og du har et standard ugeprogram. Det ser i princippet sådan ud på fanebladet Planlægning i hovedvinduet Ugeskema:

Ugeprogrammet igen kan kopieres til periodens øvrige uger og til uger i andre perioder.

Skoleåret kan planlægges med op til 10 perioder. Hver periode kan indeholde 9 forskellige standard ugeskemaer.

For at planlægge næste periode vælger du periode 2:

Her kan du oprette et standard ugeprogram på samme måde som i den første periode – igen med op til 4 forskellige standard ugeskemaer – eller kopiere det allerede oprettede.

Ofte vil der kun være tale om justeringer i forhold til den første periode, så det er en fordel at kopiere periode 1 til i periode 2 ved at klikke på Kopier periode, inden du skifter til den anden periode. SkolePlan opretter nu en fuldstændig kopi af periode 1, som herefter kan rettes til. Du skal dog være opmærksom på, at hvis der i standard ugen for periode 1 er oprettet lektioner med hold, som kun er gældende i denne periode, bliver disse hold ikke blive kopieret med.

Følgende perioder kan på samme måde oprettes som kopi af andre perioder.

Husk at periode 0 er reserveret til brug for ikke-normale dage – f.eks. skema for eksamensperiode eller lignende.

Standard uge programmet danner sammen med periodeangivelse i grundoplysninger udgangspunkt for standard oprettelse, som beskrives under Overfør skema til skoleår.