Hald Ege Efterskole ved Viborg byder på et stort antal linjer; håndbold, fodbold, mountainbike, film, dans og Xterra, som er en samling af off-road discipliner.

Sammen med Efterskolen ligger Friskolen Hald Ege.

Indsigt i skoleverdenen, hurtig udrykning og ingen brug af ”tekniksprog”. Det er blot nogle af de ord, skolelederen fra den Friskolen Hald Ege i Viborg bruger til at beskrive Solutio og SkolePlan.

I foråret 2011 kørte netværket på Hald Ege Efterskole så ustabilt, at der måtte gøres noget. Eksaminer rykkede nærmere, undervisningen kørte på højt blus, og netadgang var – og er stadig – en uundværlig del af skolens dagligdag.

Undervisningen af skolernes 325 elever kræver en god internetforbindelse, så der var brug for en ny løsning meget hurtigt. Derfor tog viceforstanderen kontakt til Solutio (SkolePlan), som med det samme rykkede ud med et løsningsforslag.

”Vi havde kontakt med flere forskellige IT-udbydere, men vi syntes direktør Brian Reinhold Jensen fra Solutio gjorde det bedst. Han var villig til at komme ud på efterskolen meget hurtigt og fremlagde sine løsninger så godt og præcist, at vi var trygge ved at overlade vores IT-Support til ham”, fortæller Mette Nygaard Junker, den gang viceforstander på Hald Ege Efterskole, nu skoleleder på Friskolen Hald Ege.

”Det trådløse netværk fungerer i dag meget bedre, end det gjorde før”, siger Mette Nygaard Junker.

Hald Ege Efterskole og Friskolen Hald Ege valgte Solutio på grund af deres velvillighed, lydhørhed og store forståelse for skoleverdenen. Desuden er de hurtige til at besvare mails og telefonopkald, og de er altid parate til at rykke ud, når situationen kræver det.

”Samarbejdet fungerer godt. Generelt er Brian og hele Solutio hurtige til at vende tilbage og komme med løsningsforslag. De har en stor velvillighed og evne til at sætte sig ind i de behov, en efterskole kan have”

”Hos Solutio taler de desuden et sprog, der er til at forstå. De er meget menneskelige og nede på jorden, og de er gode til at forklare det tekniske fagsprog, når man ikke selv er ekspert på området”, fortsætter Mette Nygaard Junker og understreger: ”Vi vil gerne have flere løsninger fra Solutio i fremtiden”.

(SkolePlan blev en del af Solutio den 1. juni 2015)

Skal vi ringe dig op og tage en snak om it på din skole?