I venstre kolonne er der adgang til funktionerne i SkolePlan. Se mere i de blå bjælker nederst på siden.

I højre kolonne under Status vises aktuel information, fx en samtale, tilmelding eller et spørgeskema der skal besvares.

Midt på siden vises en blå bjælke hvis der er en samtale, tilmelding eller et spørgeskema der skal besvares.

Derudover vises dit barns skema og lektier.

Øverst til højre gives adgang til Mine oplysninger, skift adgangskode og Log ud.

• Første login i SkolePlan for forældre

Log ind med brugernavn og adgangskode.

I næste fane ændres adgangskoden.

Vælges den samme kode får de denne besked.

• Skift kode i SkolePlan

Klik på pilen øverst til højre.

Vælg Skift adgangskode.

Indtast Gammel adgangskode og Ny adgangskode.

Afslut med Skift min kode.

• Beskyt mine oplysninger

Skal andre elever og forældre IKKE have adgang til dine kontaktoplysninger markeres de som beskyttede.

Sådan gør du!

Klik på pilen øverst til højre.

Vælg Mine oplysninger.

Marker i felterne under Beskyttelse af kontaktoplysninger hvis oplysninger skal være beskyttet overfor andre elever og forældre.

Afslut med Gem.

Personalet har adgang til dine kontaktoplysninger.

• Beskeder – forældre

I SkolePlan kommunikeres med andre brugere (elever, forældre og personale) via beskedsystemet.

Find beskeder

I kolonnen til venstre under fanen Beskeder får du adgang til Indbakke og Opslag.

Tallet markeret med orange udfor beskeder angiver hvor mange ulæste beskeder og opslag du har.

Se post og send post

Vælg Indbakke.

I kolonnen til venstre vises dine beskeder med den nyeste øverst.

I det blå felt “Skriv besked” oprettes en ny besked.

Opret beskeden

Udpeg modtagere via Til ikonet.

Indtast en overskrift i Emne.

Skriv beskeden i tekstfeltet.

Udpeg modtagere via Til ikonet.

Vælg Personale og/eller Elever.

Flyt person(er) til højre kolonne.

Afslut med Vælg.

Genvej til beskeder findes i den orange Opret knap øverst til højre.

Opslag

Er skolens elektroniske opslagstavle.

Opslag har samme layout som beskeder.

Nye opslag vises i højre kolonne.

• Se fravær

I venstre kolonne via fanen Elever vælges mellem fravær, udeblevet og for sent.

Skolen vælger om fanerne fravær, udeblevet og for sent bliver vist i SkolePlan.

Fraværet er fordelt på fravær, udeblevet og for sent.

Fravær viser hvornår eleven er væk fra skolen.

Udeblevet viser hvornår eleven er udeblevet fra en lektion.

For sent viser hvornår eleven er kommet for sent til en lektion.

I fanen fravær findes 3 forskellige opgørelser.

Vælg mellem Holdvis, liste eller summer.

Holdvis viser fraværet fordelt på hold.

Liste viser en liste med hvert enkelt fravær.

I summer vises fraværet opgjort i timer pr. fraværstype.

• Se lektier

Fra forsiden vises lektier midt på siden.

For at se hele lektien klik på linjen og vælg Vis lektie.

Klik på lektien og se oplysninger om lektien.

Er der ingen lektier er feltet tomt.

Adgang til lektier findes også i venstre kolonne under Aktuelt og i højre kolonne under Status (lektier vises kun i Status hvis der er en lektie).

• Se skema

Fra forsiden vises et udsnit af skemaet. Her bliver vist den forgående-, nuværende- og efterfølgende lektion. Denne visning ændrer sig automatisk i løbet af skoledagen.

Hele skemaet vises ved at vælge Vis hele dagen.

Dagens skema vises. Herfra er adgang til ugens skema via Gå til skema.

Se hele skemaet. Øverst til højre vælges mellem forskellige visninger af skemaet.

Klik på en lektion og få adgang til genvejstasterne Vis lektier og Post til lærer.

Adgang til skemaet findes også i venstre kolonne under SkemaSkema.

• Forældresamtaler

Når der er åbent for tilmelding til forældresamtaler bliver det vist i en blå bjælke på forsiden.

For at se tider og tilmelde sig, klik på enten teksten i den blå bjælke

eller på det link der vises under Status i højre kolonne

Vælg samtale –  afhængig af om samtalen er oprettet pr. lærer eller klasse vælges enten lærer eller klasse.

Vælg den ønskede tid.

Samtalen vises i skema.

Adgang til samtaler findes også via fanen AktueltSamtaler.

• Tilmelding – forældre

Besvar en tilmelding i SkolePlan.

En ny tilmelding vises i den blå bjælke midt på skærmen og i højre kolonne under status.

For at åbne tilmeldingen klik på linjen i den blå bjælke eller på tilmeldinger under Status.

Se tilmeldingen og klik på Vis.

Besvar tilmeldingen.

Efter klik på Ja/Nej vises tilmeldingen igen. Klik på Vis for at se om du er tilmeldt.

Se dit svar.

• Spørgeskema – forældre

Besvar et spørgeskema i SkolePlan.

Et nyt spørgeskema vises i den blå bjælke midt på skærmen og i højre kolonne under Status.

For at åbne spørgeskemaet klik på linjen i den blå bjælke eller på spørgeskemaer under Status.

Åbn spørgeskemaet ved klik på Vis.

Besvar spørgeskemaet og afslut med Gem.

• Skift visning mellem egne børn

Har du flere børn på skolen skiftes til et andet barn uden af logge ud af SkolePlan.

Klik på det runde ikon.

Vælg et andet barn og siden skifter til dette barn.