Årsplan

For at gøre klar til at overføre planlægnings skemaet til skoleåret (herom senere), skal det angives hvilke dage, der er temadage, projektdage o.lign., samt hvilke dage, der er normale skoledage. Dette gøres i hovedvinduet Årsoversigten med Årsplan markeret.

Her er samtlige dage i skoleåret listet efter hinanden i kolonnen yderst til venstre. Datoen for den aktuelt markerede dag står øverst i datoboksen.

Når der ud for en dag (til højre for datoen) er helt blankt, betyder det, at der er tale om en normal standard dag, hvilket også fremgår af kolonne tre. Disse normale dage blive tildelt dagens program for de tilsvarende dage fra planlægnings skemaet for den periode, som datoen tilhører.

Ønsker du at angive en dag som værende ikke-normal, skal du tilknytte en årsplansdagtype til dagen. Dette gøres ved at markere dagen (venstreklik med mus) og dernæst vælge den ønskede årsplandagtype i værktøjslinien og klikke på knappen Placer dagtype.

Skal flere sammenhængende dage angives med den samme årsplansdagtype, behøver du ikke at vælge fra listen for hver eneste dag. Markér i stedet alle de dage, som skal tildeles den samme årsplansdagtype og følg herefter ovenstående fremgangsmåde med valg af Angiv årsplansdagtype. Du markerer flere dage på én gang ved at klikke ned på den første af dagene og dernæst – uden at slippe museknappen – trække musen ned til den sidste af de ønskede dage og slippe knappen her.

Under angivelse af årsplan (og senere) kan du løbende se fordelingen af skoleårets dage ud fra årsplandagtyper og ugedage. Dette gøres ved at vælge knappen Statistik i gruppen Oversigter.

Hver dag er fra start knyttet til periode 1 uge 1, hvilket fremgår af kolonnerne P og U. Du kan for enkelte dage ændre denne tilknytning ved at angive en anden periode ud for dagen under P eller en anden uge under U. Dette kan også gøres for flere dage på én gang ved at markere disse dage, højreklikke og vælge Tilknyt periode eller Tilknyt uge.

Når visningen Årsplan er valgt i Årsoversigten, ser vinduet nogenlunde således ud:Et billede, der indeholder bord

Automatisk genereret beskrivelse

I kolonne tre vises, om aktuelle dato er en normal dag, en ikke-normal dag eller en dag med intet program. Dette felt kan ikke ændres direkte, men følger den tilknyttede årsplandagtype i kolonne to.

I kolonne fire vises nummer for den tilhørende planlægningsperiode, og i de følgende kolonner vises henholdsvis planlægningsuge og ugedag. Ved valg af Juster dagens program i Dagsoversigten vil der til aktuelle dato blive knyttet planlægningsprogrammet (standard programmet) for den angivne periode, uge og ugedag.

I det store felt KOMMENTAR kan der skrives en kommentar til aktuelle dato. Dette svarer til knappen Kommentar i gruppen Tekst og farve.