Årsdata

Årsdata er fundamentet for administration af skoleåret i SkolePlan.

Årsdata er de grundlæggende informationer, som er unikke for hver skole, men knyttet til det enkelte skoleår. Ved oprettelse af et nyt skoleår kan du kopiere årsdata fra det foregående over i det nye skoleår.

Årsdata oprettes via gknappen Årsdata og består af følgende typer af informationer:

 

Grundoplysninger
En samling af forskellige oplysninger knyttet til det enkelte skoleår. 

 

Prøver
Denne gruppe indeholder skoleårets prøver. Disse oplysninger kan ikke redigeres. 

 

Klasser
Her oprettes de klasser, som skolen har i aktuelle skoleår. 

 

Kontaktgrupper
Her oprettes de kontaktgrupper, som skolen har i aktuelle skoleår. 

 

Stamhold
Her oprettes de stamhold, som skolen har i aktuelle skoleår. 

 

Hold
Her oprettes og administreres de hold, som er relevante for aktuelle skoleår. 

 

Opgaveliste
En opgave er en aftale med en medarbejder om, at denne udfører et defineret stykke arbejde til en fast arbejdstid. Denne tildeles således en fastlagt mængde arbejdstid (fordelt på udviklingstid, undervisningstid, kostskoletilsyn og anden tid) for dette arbejde – uanset om arbejdet rent faktisk kommer til at tage mere eller mindre tid.

 

Puljer
En akkordaftale er en aftale med en medarbejder om, at denne udfører et defineret stykke arbejde til en fast arbejdstid. Arbejdet tilrettelægges af den enkelte medarbejder, og denne tildeles således en fastlagt mængde arbejdstid (fordelt på udviklingstid, undervisningstid, tilsyn og anden tid) for dette arbejde – uanset om arbejdet rent faktisk kommer til at tage mere eller mindre tid. 

 

For kort varsel
Denne datagruppe indeholder ikke data i stil med de andre årsdata, men er en oversigt over de registreringer, der løbende foretages i skoleåret af tilkald med for sent varsel. Det er således muligt her at redigere eller slette registreringer, som måtte være oprettet forkert. Se vinduet For kort varsel.