Træk og slip

Træk og slip (engelsk: drag and drop) er en betegnelse for det at flytte et objekt med musen fra et sted til et andet.

Det gøres ved at klikke med venstre museknap på det ønskede objekt, holde museknappen nede, skubbe musemarkøren hen til det nye sted og slippe museknappen.

Når der således i denne manual (i forbindelse med elevværelser) f.eks. står, at du skal trække eleven fra boksen i højre side hen over det ønskede værelse i venstre side og derefter slippe, menes der altså, at du skal klikke ned med musen (uden at slippe knappen igen) på en elevs navn i den angivne boks i højre side og derefter føre musen (stadig uden at slippe knappen) hen til det ønskede værelsesnavn i boksen i venstre side og der slippe museknappen.

 

I mange sammenhænge, hvor man blot skal trække en elev, lærer e.lign. fra én boks til en anden, kan dette gøres uden brug af mus ved hjælp af piletaster. Vil du flytte fra venstre boks til højre boks, holder du Ctrl nede, mens du trykker på højre piletast. Tilsvarende flyttes fra højre til venstre med Ctrl plus venstre piletast. Vil du flytte alle elever/lærere på én gang, kan det de fleste steder gøres ved at holde både Ctrl og Shift nede, mens der trykkes på piletasten.